Selasa, 13 Oktober 2009

Risalah Siasah

Penakut Anwar atau Penakut Muhyidin atau Maling Siasah

'maling teriak maling
sembunyi balik dinding
pengecut lari terkencing-kencing'
(Keratan lirik lagu Iwan Fals - Sumbang)
*maling - pencuri
Lirik di atas memang sesuai dengan keadaan politik hari ini. Aku menyeru restu Yang Maha Melihat demi untuk aku melihat kebenaran. Mengapa kali ini aku mempertikaikan mengenai politik?
Aku tidak mempersoalkan kepada mereka yang berpolitik benar dan juga politiknya bukan asas kehidupannya, apa yang aku pertikaikan adalah ahli politik yang tikus atau politikus. Ahli politik yang maling(pencuri) memang lawan aku dalam perjuangan hidup aku. Begitu juga dengan budayawan Iwan Fals. Pengecut lari terkencing-kencing.
Hentikan saja fitnah yang dilemparkan kepada individu-individu tertentu atas tujuan anda ingin menyembunyikan hasil rompakan anda. Waktu 10 Oktober 2009 aku ke Bagan Pinang bagi melihat dengan mata kepalaku sendiri di mana, di suatu sudut pentas ceramah telah disediakan satu acara yakni debat di antara pemimpin PR(Dato' Seri Anwar Ibrahim) dengan pemimpin BN(Muhyidin Yassin) tapi sayangnya pemimpin BN itu tidak dapat meghadirkan diri ke pentas tersebut, mengapa? Takutkah? Penakutkah? Baculkah? Pengecutkah? Malingkah?
'Kebenaran itu datangnya dari Allah dan janganlah kamu menjadi orang-orang yang bimbang atau ragu-ragu.
Bila hari ini aku berkata 'aku berpolitik dengan cara Al-Quran' orang cepat menggredkan aku sebagai Ahli PAS. Mengapa? Tahniah PAS anda berjaya menonjolkan teladan mengikut Al-Quran. Kebanyakan pejabat awam kerajaan selalu bertanya padaku apabila tibanya detik Pilihanraya Umum mengenai pilihan aku sendiri, cukuplah sekadar dengan aku menjawab 'aku memilih yang mana disarankan oleh Islam' secara langsung dari jawabanku tadi kakitangan kerajaan tersebut terus menuding dan mengatakan yang aku ini 'ORANG PAS!' Kenapa ya?
Aku kembali ke bumi kesayanganku Johor, aku cuba menafsir dengan akal kerdilku sebagai seorang hamba ini, akhirnya aku menemui jawaban. Mungkin kerana keratan ayat Al-Quran itu agaknya. 'Janganlah kamu menjadi orang-orang yang bimbang.' Bagiku mudah sahaja, andai Anwar Ibrahim itu kaki liwat, pengkhianat, perosak negara, mempunyai hubungan dengan Al Gore dan lain-lain lagi yang buruk terhadapnya mengapa tidak yang menuduhnya itu datang dan tampil untuk berdialog dengannya. Mengapa ya? Andai kalau anda terserempak dengan Jin sekalipun, dia tetap ingin berdialog dengan anda walaupun dia tahu yang dia tidak berdaya mengalahkan manusia. Berani lagi Jin daripada mereka yang tidak hadirkan itu?
Di sini aku boleh mengatakan yang bahawasanya Anwar di pihak yang benar kerana keterangan ayat Al-Quran itu tadi. Sayang Malaysia mempunyai pemerintah yang tidak berani. Adakah ini yang patut kita banggakan? Sayang Malaysia punya pemerintah tapi maling yang berteriak maling. Wahai hamba dunia jadilah hamba Allah, jagalah fitnah yang semakin kuat mempengaruhi kita. Banyakanlah membaca kitab yang diturunkan Allah kepada sarwa jagat. Kita lihatlah hari ini di mana Yahudi yang lebih memfokus pada pengkajian Al-Quran secara saintifik. Tak malukah kita orang Islam tapi bodoh dalam agama kita sendiri? Tatkala Yahudi berjaya menghasilkan teori yang baru, bernas dan maju kita pun secara langsungnya mengagungkan Yahudi tersebut bukan pada pengkajian Yahudi itu yang bermulanya dari Al-Quran itu sendiri. Jangan berbangga menjadi orang Islam tapi bodoh dalam ilmu Islam itu sendiri. Kita di Malaysia yang agama rasminya Islam membuang Islam jauh ke longkang sehingga masih ada yang mengatakan hukum hudud itu zalim sedangkan Yahudi sendiri telah mengkaji tentang hukuman sebat dalam hukum hudud yang boleh menyembuhkan penyakit ketagih pada dadah. Allah telah menerangkan di dalam Al-Quran di mana penciptaan Nabi Adam AS adalah dari tanah liat yang hitam warna juga telah diciplak oleh Yahudi untuk mereka membuat vaksin pencengahan penyakit JE yang lepas atas alasan 'asal manusia dari tanah dan segala penyakit juga boleh disembuhkan dengan tempat asalnya yakni tanah.' Tanah liat hitam boleh dijumpai disekitar kawasan 10 kilometer dari laut dan digali sedalam 14 meter kedalamannya untuk temui dan tanah itu juga boleh mengubat penyakit kanser serta merawat penagih-penagih untuk sembuh.
Inilah siasah yang kita rakyat Malaysia pegang, hanya menunggu pengkajian barat mengenai Al-Quran dan mengikut membabi buta sehingga persepsi laknat mereka yang majoriti pun kita sapu ikut. Mereka(Yahudi) pun mengeluarkan nama-nama yang menjadi keagungan Malaysia seperti Ensstien, Newton, Newlin, Darwin, Chedet dan sebagainya. Inilah siasah jahat yang dilontarkan ke minda rakyat Malaysia. Sengaja pemerintah buat sedemikian bertujuan untuk menyekat tembelang mereka yang mereka itu adalah anak kepada penjajah(faktanya akan dikemukan pada siri yang akan datang). 'Maling teriak maling.'
Andai kalau pemerintah bukan dari kalangan maling-maling sesat, beranilah berhadapan dengan kenyataan.
Akan datang di ruang Risalah Siasah ini kita akan membicarakan mengenai adakah Pak Sako Komunis?

1 ulasan:

  1. Sesungguhnya E=mCC adalah terbitan Dzat Maulana serta diterjemahkan pada alam kosmos (Black Hole) untuk manusia mengkajinya....tapi sayang Yahudi yang mengkaji tapi kita masih menekankan aspek mengaji.......

    BalasPadam